Известие

Collapse
No announcement yet.

Ролка на алтернатора

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

До колкото ми се простират познанията по английски май при 136 к. се монтират 100А с обикновена ролка и 120А/когато има подгрев/ с фройлайф.
    _156_2,4_JTD_136hp_-EX
    156 FL 1,9 JTD 115hp "05

Comment

Първоначално публикувано от zdravko_ss Покажи съобщение
      До колкото ми се простират познанията по английски май при 136 к. се монтират 100А с обикновена ролка и 120А/когато има подгрев/ с фройлайф.
      Ами това донякъде обяснява нещата. Подгрев на италианка не съм виждал, слагат на австрийките и германките, които по рядко се срещат у нас. Като цяла май предимно се внасят италианки.
      sigpic
      Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
      Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

И аз подгрев на италианка не съм виждал,но все пак в Италия климата е мек и няма нужда, за Австрия,Германия или някоя скандинавска страна вече подгрева си е наложителен.
        _156_2,4_JTD_136hp_-EX
        156 FL 1,9 JTD 115hp "05

Comment

Първоначално публикувано от pininfarina Покажи съобщение
          Като гледам какви ги пишеш пази боже такива като тебе да ми наливат акъл!
          Говоря за 156 2,4 136 коня че няма фрай лайф. Ако някой ден видя, тогава ще се извиня на хората , които съм подвел а не само да пиша като съм чул недочул!

П.П
          Мен пък ме боли . . . колко хиляди, милиона и трилиона Алфи си имал и виждал

---------- Post added at 07:18 ---------- Previous post was at 07:07 ----------

Е, има ли или няма? Май май няма!
          Не ти наливам акъл!
          Ти наливаш на нас!
          Милионите и трилионите се отнасят за теб!
          Никой не те кара да се извиняваш за каквото и да е било.Чисто и просто ти твърдиш че само и единствено 1,9 са с такава шайба,нещо което не е вярно.
          sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

И последно ся кво стана с безмисления спор,защото аз съм виждал много 156 2.4 с фрайуайф.ПО принцип има логика като се замислиш,че на 2.4 може и да не слагат ако разчитат на обтегача,който е доста по силен от на 1.9/там е обикновен обтегач с по-силна пружина от ТС-а/.............
            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от zdravko_ss Покажи съобщение
              Звучи много логично.
              Колкото по-мощен алтернатор, толкова по-тежък ротор.
              Колкото по-тежък ротор, толкова по-голяма необходимост от фрайлайф.
              Без да имам претенциите да знам на кои модели има и на кои няма, смея да твърдя, че от фрайлайф механизъм има само ползи.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                Звучи много логично.
                Колкото по-мощен алтернатор, толкова по-тежък ротор.
                Колкото по-тежък ротор, толкова по-голяма необходимост от фрайлайф.
                Без да имам претенциите да знам на кои модели има и на кои няма, смея да твърдя, че от фрайлайф механизъм има само ползи.
                То е ясно че има само ползи................
                Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Working...
                X